Hétvégi előzetes

 2009.02.06. 16:15

Premier League, 25. forduló:

Tottenham-Arsenal: kétfelvonános sportetüd, menekülés a győzelembe címmel.
Az Ágyúsok egyre közelebb kerülnek ahhoz a blamához, amit egy szókapcsolatban úgy fejezhetnénk ki: UEFA-kupa. Márpedig az 5 pont hátrány a Villával szemben igen vaskos, ráadásul a Villa Blackburnben vendégszerepel, mely látogatás győzelmi esélyekkel kecsegtethet. A SPurs is menekül, még mindig a kiesés ellen. Talán a régi-új játékosok visszaállítják a Sarkantyúsok renoméját, és befutnak a 10. hely környékére. A White Hart Lane-en nem lesz könnyű a pontszerzés a L' Arsenalnak, hiszen az igazolásokra töménytelen pénzt elköltő Spurs hazai pályán garantáltan oda fogja tenni magát. Ráadásul az Arsenal legnagyobb igazolása, Arshavin cár még hetekig nem lép pályára, mert az edzettségi állapota nem megfelelő. (bajnoki szünet van ilyenkor az orosz premier ligában) Látványos meccsre van kilátás, hazai győzelemmel.
Tippünk: 1,X
 

A nagyok közül a MU és a Pool is idegenben játszik. Tekintve a jelenlegi formát, és Gerrard 3 hetes kényszerpihenőjét, nem lesz könnyű dolguk a Pompey ellen, de az egyre jobb formában játszó Torres egyedül eldöntheti a meccset, a kieséshez egyre-inkább közeledő hazaiak ellen.
Tippünk: X,2

A MU ezúttal Londonba látogat, és a WHU ellen meg kell majd izzadniuk, hiszen Zola társasága az elmúlt hat forduló alapján a második legjobb mérleggel rendelkezik. (4-2-0, 14 pont) A mérkőzés igazi nagy kérdése az lehet, hogy a hazaiak kirobbanó formában lévő csatára, Carlton Cole tudja-e mattolni 1124 perc után Van der Sart, aki ellen lassan Lékó Pétert kell bevetnie az ellnefeleknek.
Tippünk: X,2

A Chelsea a Hull City-t fogadja, a mérkőzés várható eredményéről mindent elmond, hogy a Chelsea rendelkezik a legjobb támadósorral (44 rúgott gól), a Hull pedig a leggyengébb védelemmel (46 kapott gól). Sima hazai, feledtetni kell a Pool elleni botlást.

A "négy (öt?) nagy" mérkőzésén kívül ezen a héten a Wigan-Fulham mérkőzést emelném ki, hiszen a két csapat várakozáson felül teljesít a top 10-es helyezésükkel. A Fulham nagyszerű védelmének köszönheti a számára előkelő kilencedik helyezést (19 kapott gól, ez a negyedik legjobb mutató a ligában), míg Steve Bruce fiai hazai pályán nyújtott stabil teljesítményük számlájára írhatják jó szériájukat. A Fulham esélyeit rontja szombaton, hogy eddig  egy mérkőzést sem nyertek idegenben...
Tippünk: 1

További mérkőzések:

Man. City - Middlesborough
Everton - Bolton
Sunderland - Stoke
WBA - Newcastle
 

 

Címkék: előzetes premier foci league

A bejegyzés trackback címe:

https://bolcseszfoci.blog.hu/api/trackback/id/tr75926831

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása